Contact

Edit Template

WEBDESIGN

Website zelf maken of laten bouwen?

Bij HolyShitBalls krijgen we deze vraag regelmatig… Het is te makkelijk om, als websitebouwer, te zeggen “nooit zelf doen” want wij van wc-eend adviseren wc-eend daar doen we niet aan!

In het tijdperk van digitalisering en online aanwezigheid is een website een van de meest waardevolle hulpmiddelen geworden voor individuen en bedrijven. Of je nu een persoonlijk blog wilt starten, je professionele portfolio wilt delen of een e-commercebedrijf wilt opzetten, de vraag die vaak opduikt, is: “Moet ik mijn website zelf bouwen of niet?” Laten we deze belangrijke beslissing verkennen door de voor- en nadelen van beide opties te overwegen.

Kostenbesparing: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het zelf bouwen van een website is kostenbesparing. Er zijn veel gratis of betaalbare websitebouwers en contentmanagementsystemen beschikbaar, waardoor je de ontwikkelingskosten kunt minimaliseren.

Creatieve Controle: Als je de volledige controle wilt hebben over het uiterlijk en de functionaliteit van je website, is zelf bouwen de juiste keuze. Je kunt elk element aanpassen om aan je specifieke behoeften en visie te voldoen.

Leerervaring: Het bouwen van een website kan een waardevolle leerervaring zijn. Het kan je helpen begrijpen hoe websites werken, en je kunt waardevolle vaardigheden opdoen die in de toekomst van pas kunnen komen.

Tijdsintensief: Het bouwen van een website kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je geen ervaring hebt. Het vergt tijd om te leren hoe alles werkt en om de website daadwerkelijk te bouwen.

Technische Complicaties: Als je niet technisch onderlegd bent, kunnen technische problemen frustrerend zijn. Het oplossen van problemen kan veel tijd en moeite vergen.

Beperkte Functionaliteit: Zelfgebouwde websites hebben vaak beperkte functionaliteit in vergelijking met op maat gemaakte oplossingen. Dit kan een belemmering vormen als je geavanceerde functies wilt toevoegen.

Naast deze “basis” redenen zijn er ook nog een aantal zaken om rekening mee te houden op het moment dat je besluit om jouw website uit te besteden. Ook die zetten we nog even voor je op een rij; 

De voordelen van het laten bouwen van een professionele website;

Professioneel Uiterlijk: Een professioneel ontworpen website oogt vaak betrouwbaarder en aantrekkelijker voor bezoekers. Dit kan het vertrouwen vergroten en conversies stimuleren.

Tijd- en Stressbesparing: Het inhuren van professionals om je website te bouwen, bespaart je veel tijd en stress. Je kunt je richten op andere aspecten van je bedrijf of project.

Uitgebreide Functionaliteit: Webontwikkelaars kunnen geavanceerde functies en maatwerk bieden om aan je specifieke behoeften te voldoen. Dit kan de prestaties en bruikbaarheid van je site verbeteren.

Een Professionele Website Laten Bouwen: Nadelen

Kosten: Het laten bouwen van een website door professionals kan kostbaar zijn, vooral als je specifieke eisen hebt.

Minder Directe Controle: Hoewel je inspraak hebt, heb je mogelijk minder directe controle over elk detail van de website, omdat de ontwikkelaar veel van de beslissingen neemt.

Onderhoudskosten: Na de lancering van de website komen er nog onderhoudskosten bij, zoals updates en eventuele reparaties.

In conclusie, de beslissing om een website zelf te bouwen of niet, hangt af van je doelen, vaardigheden en middelen. Als je technisch onderlegd bent, tijd hebt om te leren en beperkte financiële middelen, kan zelf bouwen een goede optie zijn. Als je daarentegen professionele resultaten wilt, complexe functionaliteit nodig hebt en bereid bent te investeren, is het inhuren van een professional wellicht de beste keuze. Het belangrijkste is om zorgvuldig te overwegen wat het beste is voor jouw specifieke situatie en doelen.

 

Wil je na het lezen van dit blog weten wat wij voor je kunnen betekenen? Klik op de button voor ons contactformulier;

Contact

Edit Template

Webdesign, blogging, hosting, e-mail & domeinnaam

© 2023 Created by HolyShitBalls

About Us

About Us